REMKO THE HEALTHY CHEF BLOG

Volg mij ook op andere social media!

 • Home
 • Blog
 • 7 tips om je weerstand te verhogen

7 tips om je weerstand te verhogen

maandag, 26 februari 2018

Veel mensen hebben griep en het wordt ook nog eens erg koud. Hierbij 7 tips om je weerstand te verhogen.

7 tips om je weerstand te verhogen

Iedereen heeft een natuurlijke weerstand waarmee slechte micro-organismen worden geweerd. Winterkwaaltjes zitten vaak letterlijk in de lucht, maar door een goede weerstand kan je vermijden dat je een verkoudheid oploopt of een griepje vat. Door je weerstand te verhogen, zorg je er dus voor dat je bestand bent tegen allerhande winterkwaaltjes en je sneller geneest wanneer de vreemde indringers je toch te pakken krijgen. Met deze 7 tips kan je jouw weerstand verhogen!

Je weerstand verhogen begint met een gezonde levensstijl:

Om jouw weerstand te verhogen is een gezonde levensstijl enorm belangrijk. Dit wil zeggen: zowel gezond eten, als voldoende slapen en de nodige lichaamsbeweging.

Kies voor zo min mogelijk bewerkte voeding, en geef je lichaam wat het nodig heeft om een goede weerstand op te bouwen. Door gevarieerd en vers te eten, bouw je jouw natuurlijke weerstand op.

Zorg voor voldoende ontspanning en een goede nachtrust. Neem tijd voor jezelf en gun je lichaam wat rust. Vooral in drukke periodes is het belangrijk om regelmatig te ontspannen. Bovendien is slapen enorm belangrijk om je fit te voelen, maar ook om je weerstand te verhogen.

Een derde pijler voor een gezonde levensstijl is lichaamsbeweging. Zorg voor een dagelijkse portie beweging, liefst in de buitenlucht. Een stevige wandeling of heerlijk joggen, is niet enkel sportief, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning!

Je weerstand verhogen dankzij groenten en fruit

Maak een heerlijke stamppot met winterse groenten zoals boerenkool, spinazie, zuurkool, spitskool, wortels en rode kool. Deze heerlijke groenten zitten boordevol vitamine C, net zoals aardappels, en zijn dus ideaal om je weerstand te verhogen!

Eet dagelijks twee stukken fruit, want winters fruit zoals peren, sinaasappels en mandarijnen zitten vol vitamine C en dragen bij tot een verhoogde weerstand. Let wel op dat je groenten en fruit niet in één maaltijd eet. Hierdoor kan er namelijk een gistingsproces ontstaan in je spijsverteringsstelsel!

Nog een belangrijke tip: neem de tijd om je maaltijd op te eten en kauw elke hap goed! Je speeksel neutraliseert bepaalde stoffen en maakt het voedsel dat je eet gereed voor vertering.

 

 

Reacties (2)

 • Mieke

  10 maart 2018 op 23:46 | #

  Wat een goede tips in dit artikel, maar bij het lezen van dit artikel schoot het toch zo af en toe ook wel door mijn hoofd van ''goh, dat weet iedereen toch wel?'' Blijkbaar niet dus en daarom is het goed om een aantal zaken hier nog eens opgesomd te zien. Voor veel mensen die zichzelf (blijvend) niet fit voelen is de voedingsgewoonte aan te wijzen als veroorzaker maar ook slaap, of eigenlijk het gebrek daaraan kan je fit zijn flink onderuit halen. Zelf heb ik door veel stress en een daarop volgende burn-out mogen, of eigenlijk moeten, ervaren hoezeer voeding en rust aan elkaar verbonden zijn. Over voeding vind ik gelukkig veel op deze site, het goed slapen gevoel wil ik graag met iedereen delen en een boekje aanbevelen wat mij opnieuw heeft leren slapen. Mocht je jezelf een ''reset'' willen geven is dit een aanrader! Heel herkenbaar allemaal, er zijn werkelijk honderden redenen om niet of slecht te kunnen slapen, en ja, als dit maar lang genoeg duurt wordt ook het functioneren de volgende dag echt stukken minder of leid, zoals in mijn geval, tot een flinke burn-out. Tijdens deze periode heb ik onder andere opnieuw moeten leren slapen maar wilde dit zonder medicatie in welke vorm dan ook. Een goede kennis raadde mij een boekje aan waar ik zoveel fijne tips uit haalde dat ik nu en van de burn-out af ben en weer heerlijk slaap! een boekje dus wat ik iedereen aan zou raden! https://www.snel-vergelijken.nl/ga-naar/perfect-slapen-voor-iedereen

  antwoord

 • MarioDex

  15 maart 2018 op 04:05 | #

  Hellow All I like pizza! :)
  pizza

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

REMKO THE HEALTHY CHEF @twitter

REMKO THE HEALTHY CHEF #instagram